Den 8 juni 2022 blev en mycket speciell dag för mig. Är på jobbresa i Palestina och just då var jag i Gaza med dålig uppkoppling och helt utan el under långa perioder. När jag gick och la mig kvällen innan var jag full av intryck och känslor efter alla möten i Gaza. Jag vaknade innan solen gått upp och började greja med telefonen. Notis från Storytel. Där var den. Min andra ljudbok QampusQueen: Hämnden. Linas historia.

Precis som när den första boken släpptes var det en märklig men samtidigt mäktig känsla. Eller känslor. Glädje och stolthet. Men också oro och tvivel. Lyssnade några minuter innan uppkopplingen bröts och blev lugnare. Hanna K. Schmitz gör det så bra!

Dagarna efter kunde jag bara titta in på sociala medier då och då och allt mitt fokus låg på mitt jobb att intervjua människor i Gaza, fotografera och såklart träffa och umgås med vänner. Det ger alltid perspektiv att vara i Palestina och jag lär mig så mycket varje gång. Som att fånga dagen och följa mina drömmar. Landar i känslan av stolthet över att jag började skriva böcker och att jag fortfarande utvecklas och fortsätter att drömma och sätta upp nya mål.

Nu är jag i Östra Jerusalem och har några dagar kvar på min resa. I går kunde jag börja lyssna på boken, läsa alla fina meddelanden från vänner och famlj och ta in att Lina har fått vingar! Jag har ju känt henne länge, levt med hennes tankar och val. Kanske var Amanda, som är huvudkaraktär i första boken, lättare att förstå sig på från början. Linas historia är mer komplex och hon kämpar mot sin dåliga självkänsla och tror att hon inte passar in någonstans. Men hon ger inte upp!

Tack alla som gjort boken möjlig. Ni som peppar och alla som lyssnar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s