Till och med korr och redigering blev roligare när vi gjorde det tillsammans! Dubbel glädje och delad oro. Det kan låta som en klysha, men det beskriver verkligen hur det var att skriva en bok tillsammans med Marie-Louise Kanon (www.mimiskanon.se). Arbetet med vår feelgoodroman var bland det roligaste jag någonsin gjort. Och. Vi har inte bara skrivit en bok, vi har också signerat ett kontrakt med Lind & Co som ska ge ut den som e-bok och ljudbok. Jag är så obeskrivligt glad för detta!

Att skriva ihop med någon annan var inget jag hade tänkt på eller sett framför mig, förrän den rätta skrivpartnern dök upp. Nu känns det som den mest självklara saken i världen och vi är redan i full gång med del två samtidigt som vi jobbar med våra egna böcker.

Boken kom till i somras och skrevs i ett långt lyckorus. Vi hade kört fast i våra egna skrivprojekt (spänning och thriller) och träffades på kafét inne i Akademibokhandeln i City för att, som vi alltid gör, peppa och inspirera varandra.

Att skriva feelgood har jag varit sugen på länge och jag älskar att läsa feelgood. Faktiskt var tanken att QampusQueen skulle bli en feelgoodroman, men historien tog andra svängar och det blev en spänningsroman (några vill kalla den deckare) istället. Vi började prata om att det vore kul att testa och kom på idén att göra det tillsammans. Då hade vi inte ambitionen att det skulle bli en bok ens, utan vi såg det som ett roligt sätt att komma igång med skrivandet och få flow. Två timmar senare hade karaktärerna både skapats och fått liv. Historien bara rann ur oss och när vi lämnade fiket hade vi ett synopsis klart och ett delat dokument i googledrive.

Vi skrev vartannat kapitel och ansvarade för varsin huvudkaraktär och dens perspektiv. Under resten av sommaren formades deras äventyr och vi skrev och skrev. Och skrev.

Det första jag gjorde varje morgon var att öppna dokumentet och se vad Marie-Louise hade skrivit dagen innan och ur det hämtade jag inspiration till mitt nästa kapitel. Vi har lite olika sätt att skriva, men möttes i en gemensam stil. Efter fem veckor hade vi ett råmanus och började inse att den här historien var bra. Kanske att något förlag skulle nappa till och med? Så vi la ner tid på att redigera den tillsammans och nu har vår dröm gått i uppfyllelse.

Att skriva tillsammans har gjort mig till en bättre författare, det är jag helt säker på.

Nu är vi förväntansfulla och längtar tills ni får träffa våra karaktärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s