Hur få mer skrivtid? En fråga som återkommer, inte bara i mina tankar, utan på alla författarkurser jag deltagit i och i diskussioner med skrivande vänner. Och det är inte lätt. För mig är det den absolut största utmaningen när det gäller mitt skrivande. Tid behövs för att fortsätta utvecklas. Skrivandet för att må bra.

Är lyckligt lottad som har ett jobb jag älskar och där jag också får skriva. Men det innebär också att jag jag ofta är uttömd när jag kommer hem. Att orden är slut.

Jag försöker hela tiden hitta nya strategier och den jag har nu, känns bra. Varje morgon (ja eller nästan varje morgon) skriver jag på mina manus så mycket jag hinner eller har lust till. Helst på ett café. Energin från flowet använder jag sedan under dagen. Om jag är för trött på eftermiddagar och kvällar så tänker jag på nästa scen jag ska skriva. Gör anteckningar och skisser. Letar fakta och studerar människor. Låter kapitel och historier ta form i tankarna.

Under perioder när jag har väldigt mycket på jobbet (som att göra en tidning t ex), då tar jag skrivpaus. Total avhållsamhet från skönlitterärt författande. Det gör att när jag väl får skriva igen, så brukar det blir väldigt bra (och mycket!).

Drömmen har alltid varit att få ägna en längre sammanhållen tid åt att skriva. Utan distraktioner. Skriva och göra research timme ut och timme in. Helst i veckor eller månader.

Den här veckan lever jag den drömmen om än kort. Är på Madeira. Jag, mina karaktärer. Datorn. En supermysig uteplats. Lite värme och en pool. Och det är fantastiskt. Brukar inte kunna skriva när det är tyst, men här fungerar det om jag varvar med platser där det är människor. Har även sett ut några fik i närheten dit jag kan gå om jag måste.

Nu jobbar jag på tredje delen av QampusQueen. För del två finns redan ett färdigt utkast. Dessutom har jag påbörjat ett helt nytt projekt som jag nu får tid att tänka över ordentligt.

Hur gör ni för att få tid att skriva? Eller för någon annan passion som är svår att dela med familj och vänner?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s