DAGENS SKRIVPLATS är ett lokalt hak hemma i Årsta. Så glad för detta ställe och nu har de börjat med veganska soppor också, så det kunde inte vara bättre.

Jag skriver bäst när jag har människor eller i alla fall ljud runt mig, hellre rörigt än knäpptyst. Det gäller både om jag ska skriva artiklar, något PM eller skönlitterärt. Tystnaden behöver jag i andra delar av processen. Tänkandet som föregår skrivandet. Redigering och korrekturläsning. Skriva gör jag helst på ett café eller på ett tåg. Jag älskar centralstationer – så mycket insperation av alla avsked, möten och folk som är påväg. Bort eller till. Det har jag saknat under pandemin. Att upptäcka nya skrivplatser och att bara sitta i ett hörn någonstans och iaktta livet som pågår men som inte direkt är mitt.

Det senaste året har kolonilotten på Södermalm i Stockholm varit min plats för skrivande. Där är lugnt med fågelkvitter men stadens ljud hörs också. Tunnelbanan långt bort, folk som jublar från restaurangen nere vid Årstaviken när det blir mål i EM. Grannen som klipper gräset.

I dag är första dagen på min semester och jag hoppas kunna hitta många bra skrivplatser de här veckorna. Och i höst vill jag åka tåg igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s