Min bästa skriplats: Kolonilotten

Jag firar halvår med bok! Sex månader har gått sedan jag debuterade med min ljudbok QampusQueen. Fortfarande känns det overkligt när jag går in på Storytel och ser den där i bokhyllorna. Mäktigt också, jag är mycket stolt. Har alltid skrivit berättelser, men utan att tänka att någon annan ska läsa så jag var verkligen nervös när den släpptes. Men det är bara fantastiskt att höra olika människors upplevelser av boken. Är rörd av varje mejl eller meddelande jag får där någon skriver och berättar. Några har gjort djupare analyser om klassperspektiv och strävan efter att passa in i samhället, om jakten på bekräftelse och dåligt självförtroende. Eller om det politiska, samhällets mörka och ljusa krafter. Flera har läst den som en kärlekshistoria. En berättelse om relationer och vänskap.  

För mig föddes karaktärerna först: Amanda, Carl Fredrik, Lo, Jennifer, Anton, Lina och de andra. Ganska länge gick jag runt och tänkte på dem och skrev små avsnitt. När jag lärt känna alla och de väl fått liv tog historien form och nästan skrev sig själv. När den var klar kändes det självklart att ge den vingar. Nu jobbar jag med en uppföljare och har även påbörjat ett helt annat skrivprojekt. Så min semester blir med datorn i knät. Tack alla som lyssnat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s