Ny israelisk lag tillåter landstöld

Israel har återigen visat att de inte bryr sig det minsta om internationella lagar eller andra överenskommelser. Att de fullkomligt struntar i kritik från omvärlden. Denna gång har de markerat kraftfullt. Knesset (Israels parlament) har stiftat en lag som gör det möjligt att stjäla privatägd palestinsk mark. Retroaktivt – genom att göra utposter lagliga. (Utposter är små bosättningar som tidigare varit illegala enligt israelisk lag).

Frågan är när omvärlden ska svara lika kraftfullt för att försvara sina ståndpunkter och ställa Israel till svars för sina återkommande brott. PGS fortsätter tillsammans med solidaritetsorganisationer över hela världen att arbeta för sanktioner. 

På PGS-bloggen skrev Kerstin Dahlberg igår om PGS reaktioner på den nya lagen:
Israel har antagit en ”stöldlag”

I den israeliska dagstidningen Haaretz reder de ut vad lagen innebär, även om en del oklarheter föreligger enligt experter av olika slag: Explained: Israel’s New Palestinian Land-grab Law and Why It Matters

Sveriges regering har i ett uttalande fördömt den nya lagen: Statement regarding Israeli decision to confiscate privately owned Palestinian land

3 reaktioner på ”Ny israelisk lag tillåter landstöld

    1. Anonym

      Tack för att du skriver!! Hoppas väldigt många läser – och reagerar och agerar. Men det är svårt (t.ex. för mig) att riktigt veta vad man kan göra. Så då blir det mest bara att läsa och kommentera – och det leder ju ingenvart, egentligen.
      Så: allt hänger på dig och er som faktiskt gör något! God fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s