Resfeber och förväntan.. Nu är jag i Palestina

För några timmar sedan kom jag fram till Palestina. Började resan klockan 04.00 från Årsta, flög via Wien och Tel Aviv för att sedan till slut landa i Östra Jerusalem. Trött och hungrig, men väldigt glad och tacksam över att vara här. Jag har haft resfeber i två veckor. Fattar om det låter konstigt, då jag ändå är här någon gång om året, men det är så mycket som ska fixas innan, tillstånd och orosmoment. Det är det fortfarande, men nu är jag i alla fall här. Äntligen.

Ny temaskrift ska göras och det innebär en massa saker. En liten del prestationsångest, då detta ju är ett av PGS viktigaste informationsmaterial och jag tycker att vi lyckats bra med de senaste numren som jag, Catrin Ormestad, Eva Byberg med fler har gjort, Fred och Motstånd, Kolonialism och apartheid, Utbildning under ockupation, Idrott under ockupation och förra året; Ung under ockupation.

Men varje temaskrift innebär framför allt, förutom en fysisk resa, en resa inom ett nytt område. Jag lär mig jättemycket varje gång, av att att fokusera på ett speciellt tema, läsa artiklar och rapporter och framför allt träffa människor som kan och/eller drabbas av det som skall belysas.

Nu börjar resan som ska utmynna i en tidning om LAND OCH VATTEN. En så viktig del av ockupationen, kampen för just det – marken – vattnet. Så många ingångar, så många berättelser. Vi kommer inte att kunna täcka allt vi önskar, så är det varje gång. Det börjar i ett kaos med massor av idéer, men i möten med människor och när vi väl börjar skriva brukar tidningen ta form.

Planen är att åka till Gaza, men vi får se. I dag har Israel stängt alla övergångar, men öppnar de igen så åker vi. Jag ska besöka jordbrukare i Jordandalen, aktivister som protesterar mot muren och landstöld, beduiner i Naqab/Negev. Inshallah.

Men i dag blev det bara en kort promenad i Gamla stan, äta hommus och dricka lemonad och nu sängen i det guesthouse där jag bor i natt.

Vi hörs snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s