Pratat Palestina på Åland

Det har varit full fart sedan jag kom hem från Libanon. Decembernumret av Palestina Nu var nästan klart när jag åkte, men jag hade lämnat några tomma sidor för artikel om resan och flyktinglägren i Libanon. Jag har många intryck från resan som jag fortfarande bearbetar och fick nog inte ner allt jag ville i den där artikeln. Men nu är den i alla fall skrivs och tidningen inskickad. Nu räknar jag ner till semester i jul som skall firas i Sydafrika.

I tisdagskväll var jag bjuden till Mariehamn av Emmaus Åland för att visa bilder och prata om Palestina. Jag fick åka dit med den klimatsmarta båten Grace och vädret var fantastiskt, så det blev en fin båtresa. Och jättekul att komma till Åland, det var längesedan jag var där.

Palestinakvällen ägde rum på Stadsbiblioteket och förutom att jag höll mitt föredrag och visade bilder, så presenterade Emmaus sin verksamhet och aktivistgruppen Emmaus 2.0 berättade om sitt arbete som bland annat handlade om Palestina. Det kom många och lyssnade och det blev bra diskussioner. Efteråt var vi ett gäng som gick ut och åt och fortsatte prata Palestina.

Fick väldigt mycket energi av den här resan, att träffa så fina och engagerade människor.

Hemresan var motsatsen till ditresan när det gällde vädret, med blåst och regn. Sammanfattar till två väldigt bra dagar. Mycket trevligt sätt att resa på, lite omväxling från alla tågresor. 

PGS

En reaktion på ”Pratat Palestina på Åland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s