Jag åker till Libanon

Nyckeln symboliserar de palestinska flyktingarnas rätt att återvända. 194 är FN-resolutionen om det. Foto: Anna Wester
Nyckeln symboliserar de palestinska flyktingarnas rätt att återvända. 194 är FN-resolutionen om det. Här utanför ett flyktingläger på Västbanken. Foto: Anna Wester

Klockan 4.10 kom taxin till Årsta. Jag hade faktiskt lyckas sova en stund, men hur som är man ju rätt nyvaken då. ”Semester!?” frågade taxichauffören. ”Nää, Libanon. Jag ska bland annat besöka palestinska flyktingläger..” Den väldigt trevliga killen som själv flytt sitt hemland blev intresserad och snart hade vi avhandlat diverse perspektiv av problem och ickeproblem i Mellanöstern och resten av världen. Det var fint.

Så klarvaken tog jag Arlanda Express mot början av min resa.

Jag ska åka till Libanon för att få ytterligare en pusselbit i mitt Palestinaengagemang. Tillsammans med Charlotte Axelsson från PGS biståndsutskott och ansvarig för våra samarbeten i Libanon ska jag besöka de projekt vi stödjer palestinska flyktingläger där.

En stor och viktig del i Palestinagruppernas historia finns i engagemanget i Libanon under 70- och 80-talet när svenska volontärer åkte till det palestinska flyktinglägret Rashediye och arbetade som sjukvårdspersonal. De kom sedan hem och berättade om vad de sett och upplevt. Det blev början på PGS sätt att arbeta, med biståndsprojekt och informations- opinions och påverkansarbete länkade till varandra. Engagemanget i de palestinska flyktinglägren i Libanon har fortsatt sedan dess och i dag stödjer vi flera projekt där.

Det känns så bra och tanken är att jag ska blogga så mycket jag kan och hinner.

Vi hörs!!

IMG_9443.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s