Solidaritet och engagemang

Stora mässhallen

Jag har ju varit på många Bokmässor här i Göteborg, tror att det är typ den tionde, och allt är ungefär som det brukar. Lite lugnare inledning när lärare, bibliotekarier och studenter är här på torsdagen och halva fredagen. Nu har allmänheten kommit och det är packat med folk. Jag blir yr efter bara en liten stund i vimlet. Men det är mycket spännande som händer. Jag gillar det. De stora förlagen dominerar tillsammans med de stora dagstidningarna. Här är massor av författare och debattörer som berättar och samtalar om intressanta frågor, och signerar böcker. Här finns också flera små förlag, avdelningar för tecknade serier och annat spännande. Men mycket nere i mässhallen är som sagt ren kommers.

På översta våningen ligger då det Internationella Torget där jag håller till med Palestinagrupperna. Där säljer vi framför allt ett budskap om en bättre värld, visar hur man kan engagera sig och debatterar viktiga ämnen. Där är en mötesplats för det civila samhällets organisationer som arbetar med internationella frågor, både stora och små organisationer. Där är en mötesplats som kokar av solidaritet och engagemang. Jag hoppas att alla som besöker bokmässan tar sig dit en sväng.

Tog en sväng med mobilkameran på torget…

Amnesty
Amnesty
Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel
Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel
Rättvis handel
Rättvis handel
Afrikagrupperna
Afrikagrupperna

PGS monter!!
PGS monter!!

 

En reaktion på ”Solidaritet och engagemang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s