Palestina på Bokmässan

Så, då är vi på plats på årets Bok- och biblioteksmässa. Palestinagrupperna har egen monter på Internationella Torget (H01:16) och vi kommer att ha två programpunkter; lördag 14.30 på bildscenen: Ung under ockupation där jag kommer att visa bilder från resan i somras och berätta om Palestina med fokus på barn och ungdomar. På söndag klockan 10.20 kommer jag och Mina Olsson (PGS vice ordförande) prata BDS på internationella torgets stora scen: Sydafrika då. Israel Nu.

Det känns alltid kul att vara här. Att få lyfta och uppmärksamma Palestina i sådana här sammanhang. Mycket på mässan är kommersiellt, så klart. Men samtidigt handlar väldigt mycket här om att föra fram ett budskap. På Internationella torget är organisationer som arbetar med solidaritet på olika sätt med länder över hela världen.

Amnesty, Naturskyddsföreningen, IOGT, Svenska Afghanistankommittén, Afrikagrupperna, Rättvis handel och så vidare… Väldigt inspirerande. I dag och i morgon är det framför allt lärare, bibliotekarier och studenter här och det finns mycket tid att prata. Folk har många frågor om Palestina, eller bara ett behov av att prata. Inte minst om det som hände i Gaza i somras. Flera andra organisationer uppmärksammar också Palestina i framträdanden och debatter. Det känns bra.

 

 

 

En reaktion på ”Palestina på Bokmässan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s