Rasistfri lördag. Avstressande.

Så mycket som stressat mig senaste tiden. Stressat och oroat. Bombningarna av Gaza. Det kommer alltid vara det jag tänker på när jag ser tillbaka på sommaren 2014. Snacket om att Israel och Hamas har slutit fred. Det stressar mig. Alla som är insatta i frågan vet ju vad det innebär och vad det inte innebär, men jag möter folk som tror att det betyder något sorts slut på konflikten, eller på väg ditåt. Eller lugn och ro. Men en rättvis fred och ett slut på ockupationen, är lika långt borta i dag som innan bomberna började falla över Gaza den här gången. Kriget mot Palestina fortsätter med oförändrad styrka. Offensiven mot Gaza var en blodig attack i det pågående kriget. 

Jag är stressad av att nazister tillåts vandra på gatorna och sprida sitt hat. Skyddade av polis. Att antifascister inte får möjligheten att blockera deras väg, utan att motdemonstranter som inte begått några brott stoppas till varje pris. Det stressar mig att SD håller på att bli Sveriges tredje största parti. Och att alla (fredliga) protester mot deras torgmöten hindras från att bli bra, för att polisen bestämt att det är förbjudet att blåsa i visselpipa eller vuvuzelas. När jag var i Farsta nyligen för att bua ut dem, så gick jag över torget och hörde SD-talaren skrika ut från en högtalaraläggning som är starkare än vad som borde vara tillåtet om vi nu ska prata om störande av allmän ordning, att vi måste stoppa massinvandringen. Fy fan va jag skämdes över hur det här landet har blivit. 

Men det finns så många bra motkrafter som bara kommer att växa och växa.. 

I går var jag på Inspiration Världen. Ett solidaritetsforum på ABF-huset. Där var garanterat rasistfritt. Latinamerikagrupperna, Svalorna Latinamerika, Klimat Aktion, Afrikagrupperna, Palestinagrupperna och så vidare. Fullt av aktivister som på olika sätt kämpar för en bättre värld. 

Sen på kvällen var jag på Festivalen för Linje 17 på Nytorps Gärde. Och det blev en magisk kväll. Så himla fint var det. Bra musik, skön stämning. En underbar sensommarkväll. Också garanterat rasistfri zon.

Kände mig så trygg och pepp bland dessa människor, på båda ställena. Hoppet. Kraften. Solidariteten. Kampen.

Inser hur viktiga de här arenorna är. Vill att fler ska få uppleva dem.

Festivalselfie med Albin under fyrverkerierna som avslutade Teddybears Stockholms spelning.
Festivalselfie med Albin under fyrverkerierna som avslutade Teddybears Stockholms spelning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s