Tankar energi genom solidariteten och aktivismen

Det är som en mardröm som aldrig tar slut. Efter senaste vapenvilan när de började bomba igen, chattade jag med min vän Samir i Gaza. Han skrev som så många gånger tidigare den här sommaren att han var rädd, att hans barn var skräckslagna. Under uppehållet från bombanfall hade det gått upp även för barnen hur många som dödats och de hade sett förstörelsen med egna ögon. Nu skrev han också att de var trötta. Jätte jätte jätte trötta.

Det gör så ont att höra. För Samir är annars alltid full av energi. Han jobbar på en sportklubb där han tillbringar all sin vakna tid och finns till för barnen och ungdomarna som spelar fotboll, basket, pingis osv..

Så nu bombar Israel med full kraft igen och det kommer hela tiden hjärtskärande rapporter om nya civila dödsoffer. Om hela familjer som dödats.

Jag är också trött. Känslan av maktlöshet och frustration äter min energi. Så jag måste hela tiden tanka ny positiv kraft. Och det gör jag genom mitt jobb och genom all solidaritet som visas nu – i handling. Inte från politiker och makthavare, utan från aktivister världen över som ockuperar vapenfabriker, blockerar hamnar och så vidare.

På måndag är det Gala för Gaza med en hel massa fantastiska artister som ställer upp för Palestina. Det gör mig varm. Pengarna som samlas in kommer att gå till ISM, International Solidarity Movement som har aktivister på plats i Gaza där de kunnat göra många viktiga insatser. Läs mer om Galan här och framför allt, köp biljett: https://www.facebook.com/galaforgaza

UngunderockupationJag är också rörd och glad över hur många som bidragit till att samla in pengar till vår Gazainsamling. På flera arbetsplatser har personal tagit initiativ och fyllt bössa efter bössa med pengar. Varje krona har betydelse för våra samarbetspartners där som nu kämpar under så extremt svåra omständigheter. Personal som själv förlorat stora delar av sin familj jobbar på för att finnas till för traumatiserade barn. 200 000 kronor har skickats och kommit fram.

Nu är också temaskriften skickad till tryck. Jag är glad att vi lyfter det viktiga temat om att vara ung under ockupation. Jag är också glad att vi lyckades göra den, trots den ekonomiska kris PGS gått igenom och trots denna turbulenta sommar. Men det har gett mig energi att jobba med den på grund av ett fantastiskt teamwork.

Och jag kan lova att all solidaritet når fram till folket i Gaza och det hjälper dem att orka!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s