Helvetet fortsätter i Gaza. Bojkotta Israel.

Ett foto jag tog på stranden i Gaza senast jag var där.

Tar ett djupt andetag när jag sätter på datorn på morgonen. Försöker förbereda mig för att läsa om nattens händelser i Gaza. Har i och för sig vaknat fyra fem gånger under natten för att uppdatera mig, men det är när solen går upp i Gaza som de kan få en överblick över nattens hemskheter.

Och helvetet fortsätter.

Den här morgonen är det fullständig kaos. Israel har begått en ny massaker i området Shujaiyya i Gaza City. Hittills har 40 döda rapporterats, men den siffran kommer garanterat att stiga. Tvåhundra skadade har tagits till det redan överbelastade Al Shifa-sjukhuset. Många av de döda har inte identifierats ännu, men två av dem är fotografen Khalid Hamid och sjukvårdaren Fuad Jabir. Jag ser på twitter att israeliska soldater har hindrat ambulanser från att nå de skadade.

Jag kollar facebook och meddelanden från mina vänner i Gaza. Några har svarat att de är skräckslagna och förtvivlade över att inte kunna trösta sina barn. Andra har inte svarat. Och magen knyter sig av oro. Igen.

Tre sjukhus, 12 sjukvårdskliniker och fyra ambulanser har bombats.

Människorättsorganisationer i Palestina, Israel ja hela världen fortsätter att uppmana till handling. Men politiker och makthavare blundar, tittar åt andra hållet, pratar om något jävla självförsvar.

Från svenska regeringen hörs inget. Görs inget.

Vi aktivister gör vad vi kan. Samlas för att visa solidaritet och kämpar stenhårt för att göra det politikerna inte gör, sätta press på Israel. Använder de medel vi har.. Uppmanar till bojkott, till sanktioner och desinvesteringar.

Här har den palestinska organisationen BNC som samordnar den internationella bojkottrörelsen sammanställt lite info om BDS.
9 ways to effectively support Gaza through Boycotts, Divestment and Sanctions

Klockan 13.30 i dag ordnas en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm igen!!

BOJKOTTA ISRAEL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s