I Palestina

Det känns så bra att vara här. I Palestina. Kära älskade Palestina som finns i mina tankar varje dag. Inte minst de senaste dagarna då jag följt utvecklingen genom vänner på facebook. Allt kommer så nära då, men samtidigt känns det frustrerande att vara så långt ifrån. Nu är jag här. Med ett väldigt viktigt uppdrag att utföra. Jag ska skriva om barnen. Och ungdomarna. Under två veckor ska det vara mitt fokus, hur det är att växa upp och vara ung under ockupation. Jag och Catrin Ormestad ska göra ännu en temaskrift för PGS. Det kommer att bli tufft, känslomässigt. Men det känns också väldigt väldigt bra. För det är barnen jag tänker på när jag ser tillbaka på mina resor i Palestina.

Barnen i flyktinglägren, barnen som fruktar bosättarna, barnen och ungdomarna som idrottar, dansar och drömmer om att bli journalister och läkare, barnen som arresteras. Och barnen som dödas.

Jag är väldigt glad och tacksam över att kunna åka hit. Som alltid när jag är här, är tankarna hos mina svensk-palestinska vänner som inte tillåts resa hit, som tvingats vända på flygplatsen några med beskedet att de inte är välkomna på tio år. Skulle jag byta så att de kunde resa istället för mig, så skulle jag göra det. Utan tvekan.

Nu när jag är här, så kommer jag göra allt jag kan för att förmedla människors berättelser hem till er och förhoppningsvis kanske till och med få en och annan politiker att lyssna..

Muren

I kväll har jag skrivit på en liten längre text om vad som pågår här just nu, men den är inte riktigt klar och jag är helt slut så den får komma upp i morgon, här och på PGS hemsida. Klockan ringde vid fyra i morse hemma i Årsta så det har varit en lång dag och ett ganska drastiskt miljöombyte. Så nog bäst att vänta med den där texten och kolla igenom den när hjärnan är lite piggare.

Förresten, jag har fått frågan flera gånger nu hur många resor jag gjort hit utan att kunna svara, så jag räknade. Om jag räknade rätt så är det min 12:e resa sedan 2001. Ingen den andra lik.

Godnatt från Palestina.

 

En reaktion på ”I Palestina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s