PGS har en vice ordförande. Första styrelsemötet efter kongressen idag.

Sitter kvar på kontoret efter att i dag haft första styrelsemötet efter kongressen. Det blev ett intensivt möte, men eftersom vi har relativt många nya ledamöter så bestämde vi samtidigt att saker skulle få ta sin tid. Jag vet ju själv hur det är att komma som ny i en styrelse, även om man varit aktiv i organisation som aktivist tidigare blir det mycket ny information om hur saker och ting fungerar. Det är ju också speciellt i den här branschen med bidrag från olika håll och kanter, att få grepp om hur Forum Syd, Sida och 90-kontot fungerar.

Det viktigaste i dag var att fördela ansvarsområden, så att alla kan fundera och komma med förslag om olika saker till nästa möte i augusti. Aktiviteterna kan ju inte helt avstanna för att det blir sommar heller, så vi kommer att jobba på under sommaren. Vi valde att efter några år utan, välja en vice ordförande som jag kommer att arbeta tätt i hop med, vilket känns jättekul. Mina Olsson som är sjuksköterska på Södersjukhuset i Stockholm, har varit i Palestina som ekumenisk följeslagare och är aktiv inom vårdförbundet är från och med i dag PGS vice ordförande. Det känns väldigt pepp och jag tror att vi kommer att bli ett grymt team.

Per Gustin är kvar som kassör, vilket vi är väldigt glada för. Han är mattelärare och gillar siffror och efter några år har han fått kläm på PGS inte helt enkla ekonomi. Och han har även lärt sig att förklara ekonomi på ett sätt där alla förstår och kan vara delaktiga i de viktiga besluten. (Så är inte alltid fallet i organisationer kan jag säga). Vi har utsett ansvariga för lokalgrupper, ungsatsning, kultur och evenemang, Palestina Nu med mer. Och vi har valt ett verkställande utskott.

Det känns som sagt jättebra och jag ser fram emot att jobba med den här styrelsen i två år. Nu är det bara att köra. Närmast på programmet står Sjöviksseminiaret  nästa helg som har kultur som tema och där nästan hela styrelsen kommer att finnas på plats. Sedan är det dags att börja jobba med årets temaskrift – vi gör ju en sådan varje år som skolor och andra sedan kan beställa gratis mot portokostnad. Det är ett utbildningsmaterial som med hjälp av ett specifikt fokus och genom reportage och intervjuer skall berätta om ockupationen. Förra var ju tema idrott, innan dess utbildning och i år blir det tema Barn. Barn under ockupation. Jag kommer att resa till Palestina och tillsammans med Catrin Ormestad göra reportagen. Det blir tufft, men så viktigt.

Nu ska jag ut i solen för att snart kolla på Bajen. Perfekt att avsluta en mötesdag med fotboll!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s