Så fin helg i Umeå!!

UmeaaffischHar länge försökt få till ett besök i Umeå, träffa lokalgruppsaktivisterna, hålla föreläsning och hälsa på vänner som jag inte sett på länge. I helgen blev det äntligen av. Kort men intensivt, och väldigt väldigt trevligt och kul.

Kom hem full av pepp och positiv energi.

Älskar ju att åka tåg, gör det nästan nästan alltid när det går, men nu fanns inte tid för det plus att det var billigare att flyga, så jag gjorde det. Helt galet hur snabbt det går, man hinner knappt öppna boken innan det är dags att landa. Skönt också att inte ha lång resa i kropp och huvud när man ganska direkt ska föreläsa.

Det var många som kom till Folkets hus och lyssnade, trots att vi konkurrerade med en massa grejer som hände på stan. Där var både de som varit aktivister sedan länge och några nya som ville lära mer. Väldigt kul.

Jag visade bilder från mina resor och pratade om ockupationen och situationen, men också vad vi kan göra. Försökte ha betoningen på det. Det är väl det viktigaste uppdraget man har när man är ute och pratar tänker jag, att vara en inspiratör och visa på möjligheten att engagera sig – antingen i någon organisation, eller visa på enkla solidaritetshandlingar man kan implementera i sin vardag.

Umeå har många Palestinaaktivister, dels i Palestinagruppen som ordnade föreläsningen, men också många som är eller har varit involverade i Ship to Gaza eller rest ner till Palestina med ISM, international solidarity movement. Svenska kyrkan har agerat väldigt föredömligt när de bröt kontraktet med säkerhetsföretaget G4S på grund av att de bidrar till folkrättsbrott bland annat genom att transportera palestinska fångar till fängelser i Israel, samt att de står för övervakningsutrustning i fängelser där även barn sitter.

Bra frågor och inspirerande kommentarer. Så glad att vi fick till den här föreläsningen!

På kvällen träffade jag vänner som jag önskar att jag hade nära mig i min vardag. Vi gjorde thailändska sommarrullar, veganska. Ville aldrig att kvällen skulle ta slut och när jag åkte hem i dag så önskade jag att jag hade försökt få till att stanna lite längre.

Jag gillar verkligen Umeå. Framför allt på grund av att jag känner så grymma människor där, men också hela stämningen. Hur man stod upp mot nazisterna när SMR dök upp för några månader sedan – så himla enade, engagemanget med folkkök och inkluderande, aktivismen.

Lär komma tillbaka snart, så känns det nu. Tack alla som fixade och gjorde det här till en toppenhelg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s