Balkan behöver vår hjälp

Varför står det så lite om översvämningarna i Bosnien och Serbien (och även i viss mån Kroatien)? Jag fattar ingenting. Enligt Röda Korset har över en miljon människor drabbats av dem och många har förlorat allt de äger. Hundra tusentals människor är evakuerade och DET BEHÖVS MASSOR AV HJÄLP.

Röda Korset hjälper till med första hjälpen, evakuering, mat, filtar etc. Stöd det genom att sms:a AKUT BALKAN till 72900, så skänker du 50 kr.

Den mesta informationen har jag fått via vänner med bakgrund på Balkan, på deras facebook och Instagram. En av dem som vädjat om hjälp är Marko Mihajlovic som är fotbollsspelare i mitt kära Hammarby. Häromdagen kontaktade han en vän till mig som filmar Bajen, och frågade om de kunde göra något för att uppmärksamma situationen i hans hemland. När jag fick höra om det kom jag att tänka på min Ida, en driftig och kreativ konstnär, bosnier som är född i Serbien. (Marko är serb och född i Bosnien). Vi förmedlade kontakt och nu har de träffats. Jag vet att de har planer på gång hur de ska kunna få fler att hjälpa människorna som drabbats av översvämningen.

Jag ska hålla ett öga på vad de hittar på. Tills dess kan vi SMSa Röda Korset.

Ida och Marko
Ida och Marko

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s