Vad händer!?

Nytt år. Och vintern har till slut kommit på allvar. Januari är rapporterings och planeringstider, så också i år. Det här året har startat lite trögare och tristare än vanligt för Palestinagrupperna. Eller ja, beskedet kom ju i slutet på förra året, att vi får en drastisk nedskärning av vårt informationsbidrag som vi erhållit under 10 år. Detta samtidigt som det är nya regler där man inte få använda dessa pengar till opinionsbildning eller påverkansarbete. Läs gärna Jesper Bengtssons artikel om detta och hur PGS drabbats: Slopa cencuren i biståndet.

Men det glädjande i hela det här är att PGS medlemmar och andra som tycker att Palestinagruppernas röst är viktig i debatten har räddat organisationen och säkrat en bra verksamhet även i år, även om vi behöver kämpa vidare för att vara trygga. Men på ungefär 2 månader har vi fått in 200 000 kronor på kampanjen PGS behöver dig! Så fantastiskt, tack alla.

Styrelsen arbetar för fullt med att se över prioriteringar, men nu kommer vi kunna bedriva ett bra informationsarbete i alla fall och förhoppningsvis göra en temaskrift även i år. Temaskriften som används i över 150 skolor i undervisningen och sprids väldigt brett.

2014 är av FN utsett som internationella året för solidaritet med det palestinska folket. Det är allas vårt ansvar att se till att detta inte stannar vid ord, att vi fyller det med praktisk solidaritet, aktivism. Att vi pressar makthavare världen över att agera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s