Mänskliga rättigheter i fokus

Issa Amro i Hebron

I morgon, torsdag börjar de årliga Mänskliga rättighetsdagarna i Kulturhuset, mer kända som MR-dagarna. Det är en fin tillställning, lite som internationella torget på bokmässan men utan kommersen runt omkring. Här är enda fokus Mänskliga rättigheter, ur tusen olika perspektiv. Dels har organisationer som PGS, Svalorna Latinamerika, Diakonia, Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, universitet och högskolor etc informationsmontrar där man kan mingla runt om man vill lära sig saker eller allra helst engagera sig! Sen är det seminarier, massor av seminarier.

PGS ordnar tillsammans med Jerusalemkommittén och Svensk Palestinska parlamentarikerföreningen ett seminarium om bosättningar. I går kom vår gäst till Sverige, människorättsaktivisten Issa Amro från Hebron. Vi är så glada att ha honom här. Han är bland annat aktiv i organisationen Youth Against Settlements. På grund av sitt engagemang är han ständigt trakasserad av både israeliska soldater och militanta bosättare. FN har gått ut och vädjat för hans säkerhet: “Israel must stop harassment, intimidation and abusive treatment of rights defender Issa Amro”

Så här ser vår programpunkt ut:

56. Palestinian Rights – Illegal Settlements
Fredag 10.30-11.30 Klara Soppteater

Israel’s illegal settlement policy makes any peace settlement for a free Palestinian state impossible. The UN Human Rights Council and its different mechanisms play an important role in the scrutiny of the Israeli occupation and to uphold the principles of international law. Its work needs greater support and public opinion needs to be won for concrete action.

Participants: Issa Amro, Youth Against Settlement, Hebron, prominent Human Rights defender. Moderator: Jan Lönn, v. chair Jerusalemkommittén.
Organizer: Jerusalemkommittén, Palestinagrupperna i Sverige, Svensk-palestinska parlamentarikerföreningen

Det finns också en chans att se Issa Amro ikväll på ABF-huset i Stockholm klockan 18.00

Hoppas att vi ses någonstans. Om inte på något av seminarierna, så kom förbi montern på MR-dagarna och säg hej, det är gratis och väldigt trevligt tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s