Laddar för intensiva dagar i Göteborg och Stockholm..

Jag är hemma ledig i dag och storstädar; tvättar, diskar och fixar fint. Deadline är att det ska vara klart när jag kliver på tåget till Göteborg och Bokmässan i morgon. Men det går sakta. Så varför inte blogga lite mitt i allt!? Äh, tanken är att det ska vara en lugn dag för jag vet att det blir intensiva dagar sen, inte bara på mässan utan även dagarna efter i Stockholm.

Palestinagrupperna är i år tillbaka på Internationella torget. Efter många års närvaro där gjorde vi ett uppehåll av ekonomiska skäl och vår medverkan på mässan var minimal. Men vi har saknat det och nu gjort bedömningen att vi ska satsa i år med egen monter och scenprogram. Det är ett bra ställe för oss att vara, många som får första kontakten med PGS där. Vi kommer att fronta med temaskriften Idrott under ockupation. I eftermiddag kommer några från vår lokalgrupp i Varberg åka dit och bygga montern. H02:15 är numret, så kom gärna förbi och säg hej om du är där. Jag kommer som sagt vara där hela mässan, men inte så länge på söndagen då tåget går hem igen så att jag hinner på Bajenmatchen på kvällen.

Till Göteborg i morgon kommer också Michael Deas från Palestinian BDS National Committee (BNC). Michael är från England och jobbar alltså för den palestinska organisationen BNC som samordnare för den europeiska BDS-rörelsen.  Han kommer för att tillsammans med mig ha ett framträdande på Internationella torgets stora scen på fredag 17.40 – Sydafrika då. Israel nu och om BDS (bojkott, desinvestering och sanktioner) som metod för motstånd.

Men syftet med resan är också att hänga med till Stockholm för massor av möten där om BDS, med politiker, organisationer och även ett öppet möte dit alla är välkomna. På ABF-huset måndagen den 30 september klockan 18.00. Kom dit för att lära om BDS eller för att slipa argumenten. Inspirerande att höra vad som händer i andra länder och om BDS-rörelsens framgångar.

På mässan kommer vi även att finnas i Kulturtidskriftsmontern B02:41. På lördag klockan 11 så ska jag snacka lite där om skriften Idrott under ockupation.

Ska bli grymt att än en gång få vara med på Bokmässan och ser fram emot att möta många spännande människor, inte minst vänner från lokalgrupper och andra organisationer.

Lär återkomma på bloggen därifrån. Det är planen. Och tänker mig att jag ska twittra också.

Planen är att ha Mia Gröndahls fina tavlor från boken Gaza Graffiti även i år. Älskar dem!!

monter2009

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s