Att aldrig ge upp

I går var verkligen en tuff dag. Jag vaknade till nyheten om dödsskjutningarna i Qalandia och de känslor jag kände då följde med mig hela dagen och kvällen. Jag hade kontakt med flera vänner på Västbanken under dagen och de var ursinniga. Jag är fortfarande arg och går med en orosklump i magen över vad som skall hända härnäst. Jag är arg över att omvärlden förlitar sig på att israeler och palestinier skall samtala sig till fred. En ockupationsmakt med en stark armé skall förhandla med de ockuperade som inte ens har en stat. Som jag skrev i går, för att de samtalen skall leda någonstans måste omvärlden ta sitt ansvar och sätta rejäl press på Israel och jag och PGS tror ju på olika former av sanktionsåtgärder tills dess att Israel följer internationell rätt och mänskliga rättigheter. Jag är också arg på att det inte uppmärksammats större i media att en av dem som sköts ihjäl var FN-tjänsteman på väg till jobbet.

20130827-171520.jpgPå kvällen såg jag fram emot att gå på match, att få sjunga för Bajen i 90 minuter och få utlopp för mina känslor. Men det blev bara elände. Och frustration. Vi förlorade mot Falkenberg med 3-0 och nu är det kört. Drömmen om allsvenskan är nu borta för i år och snart spelar vi för att hänga kvar i Superettan. Mitt engagemang för Hammarby brukar ge mig energi och vara en viktig kontrast till mitt politiska engagemang. Nu är det inte så. Nu är det väldigt tungt att vara Bajare. Men jag kommer så klart att fortsätta gå på alla hemmamatcher, åka på så många bortaresor som möjligt och skriva för hemsidan. Vi ger liksom aldrig upp.

Det gäller väl egentligen allt i livet för mig – att jag aldrig ger upp något som jag tror på. Som jag vet är rätt. Livet är en berg och dalbana och det gäller att minnas topparna när man når dalarna.

I dag var jag nere en sväng på kolonilotten och kunde konstatera att hösten börjat göra sig synlig där med gulnade blad. Finast nu är nog vindruvorna, så fantastiska!

20130827-171509.jpg

 

2 reaktioner på ”Att aldrig ge upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s