Och fran Jenin till Jerusalem

Jag hade tva fina dagar i Jenin. Om inte Johanna och Jonatan skulle akt till Sverige, hade jag nog stannat langre. Det ar nagot jag vill gora, stanna ett langre tag i Jenin. Men som sagt, valdigt glad att det gick att tajma in ett besok dar. Jag gjorde tva valdigt bra intervjuer som kommer bli vardefulla for tidningen. Jag traffade en ung kille som tranar teater och ar med i en Parkourgrupp. Vi hade ett langt och bra samtal om kulturens betydelse. For honom betyder det allt. Det har forandrat honom som person pa flera plan, gett honom nya verktyg att leva ett liv han trivs med. Vi pratade ocksa om vikten att lara sig om sin historia och hur det gor det lattare att gora motstand mot ockupationen pa ett konstruktivt och kreativt satt.

Men herregud, gar det ens att lasa utan prickar pa a a och o. Jag ska fixa det till nasta inlagg.. Skriver pa en lanad dator.

Nu har jag landat i Jerusalem dar jag har fatt lana en jattefin lagenhet. Jag pustat ut efter denna galet intensiva men fantastiska vecka, bara legat i en soffa och stirrat up i taket, renskrivit anteckningar och tagit en varmdusch.

Nu ska jag snart aka till Abu Diis pa Vastbanken dar PGS bland annat stodjer en Sportklubb. Ska aterse lite vanner och traffa idrottande ungdomar. Jag alskar att vara dar och det ska bli sa fint att komma tillbaka dit. Abu Diis ar helt omringad av apartheidmuren och livet dar ar inte latt. Sporten har en enorm betydelse for ungdomarna dar.

Mer om det sen, och da forhoppningsvis med prickar pa bokstaverna. Sorry for det, verkligen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s