Midsommar

20130621-082905.jpgJuni blev en intensiv månad. Framför allt på grund av Sjöviksseminariet, men också mycket annat som behövde göras innan semestertider. I går när jag gick från kontoret kändes det som att mycket av det viktigaste var avprickat på listan. Jag kommer att jobba några dagar nästa vecka för att förbereda min resa till Palestina. Men sen kommer en lång period borta från kontoret. Kan vara längsta någonsin. Men som sagt, jobbar gör jag delvis men med datorn som mitt kontor. Helsemester blir det senare i juli.

I dag är det midsommarafton. Jag har ju alltid blandade känslor inför högtider och det sitter delvis kvar sedan tiden jag arbetade med barn. Högtid betyder alkohol som betyder många barn far illa. Historierna från barn som berättade om missär och rädsla efter just midsommarhelgen sitter djupt kvar i mig. Midsommar för många betyder familj och gemenskap, jordgubbar, glass och midsommarstång. Men också.. ja ni vet – fylla, våldtäkter. Och ensamhet.

Det var efter en midsommar som jag tog beslutet första gången att sluta dricka alkohol. Anledningen till det beslutet kommer tillbaka varje år. Jag blev det inte då, utan det dröjde några månader till. Men hatet mot vad alkohol kan ställa till med började då.

Vi lever i ett tolerant samhälle på många sätt. Men ibland blir det väldigt konservativt. När människor stäng ute ur gemenskaper. Alla borde se sig om i sin närmaste omgivning efter dem som mår dåligt och det kan räcka med små saker för att göra den här helgen mer uthärdlig för de som kommer ha det tufft.

Jag kommer att börja min midsommar med att kolla in när Hammarby tränar i Årsta och sen hänga med min familj på Ingarö. I kväll blir det tillbaka till Stockholm och kompisar, de som firat på dagen och de som inte firat.

Önskar alla en fin midsommarhelg. Ta det lugnt med spriten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s