Bra framtidsdiskussioner på Forum Syds årsmöte

Det känns overkligt att det redan är juni, även om det känns i luften att det faktiskt är sommar nu. Hjärnan har inte riktigt hängt med och jag går fortfarande hemifrån i alldeles för varma kläder. Kanske är det så varje år. Maj är en månad med så galet mycket jobb att tiden flyger iväg. Det verkar vara så i de flesta branscher.

Våren är också en tid för årsmöten och för oss som är aktiva i många föreningar kan det bli var och varannan helg. Och som jag säkert skrivit tidigare tycker jag väl inte att årsmöten är roligast i världen, utan ser det lite som en skyldighet. Det är ju demokrati i sin bästa form. I lördags hade Forum Syd årsmöte på Brygghuset i Stockholm. Jag har tidigare suttit i Forum Syds styrelse, men nu var jag där som ombud för Palestinagrupperna i Sverige.

Forum Syd är en ”partipolitiskt och religöst obunden plattform för 163 svenska organisationer som arbetar för för global rättvisa och hållbar utveckling.Visonen är en rättvis och hållbar värld där alla människor har makt att förändra.” PGS är en av medlemsorganisationerna och det är via Forum Syd vi får bidrag till vårt informationsarbete och de barn- och ungdomsprojekt vi stödjer i Palestina och Libanon. Forum Syd får pengar från Sida för denna vidareförmedling.

Det var ett bra årsmöte med fruktbara diskussioner om framtiden. Det är svåra tider för alla organisationer nu med minskade bidrag och nya strategier från regeringen hela tiden. Nya strategier och krav betyder nya frågor och mer byråkrati. Det blir svårare och svårare för små organisationer att klara detta, samtidigt som Forum Syd får mindre resurser att stötta dem som söker. Det här diskuterades en hel del på årsmötet och alla var överens om att Forum Syd behöver stärkas som medlemsorganisation så att vi tillsammans kan påverka vår situation. Bodil Ceballos avgick som ordförande. Tråkigt tycker jag, då hon varit väldigt väldigt bra. Men hennes efterträdare, Sten Rylander verkar också vara väldigt bra, så det blir spännande.

Som sagt, jag tycker att det här var ett av de bättre årsmöten jag varit på för Forum Syd. Sen är det värt att nämna att det är fantastiskt att träffa så många kollegor och vänner som också jobbar för en bättre värld. Alltså, det finns så många fantastiska organisationer och initiativ i det här landet. Blir verkligen stolt.

Nu tror jag att det här var det sista årsmötet för i år.. ett sommartecken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s