Förklara och försvara är inte samma sak

Det här att så många inte kan skilja på förklara och försvara gör mig upprörd och ledsen. Lika så ta avstånd-hysterin, den leder ingen vart. Att förklara samband och komma med förslag på åtgärder är inte detsamma som att försvara bilbränder och vandalism. Att förstå varför någon gör något, är inte detsamma som att tycka att det är rätt väg att gå.

Själv har jag blogg, facebook och twitter med många följare, till och med beslutsfattare, där jag kan förmedla mina åsikter. Alla har ju inte det..

Men jag har också som aktivist och fotbollssupporter varit i situationer när jag stått öga mot öga med polisen när de missbrukat sitt våldsmonopol. Jag har upplevt frustrationen när ingen har lyssnat efteråt och sett hur media har förvrängt händelser. Jag har varit med när fredliga demonstrationer förvandlas till upplopp efter att polisen stormat in med kravallutrustning och börjat misshandla folk. Och jag har tilldelats kollektiv skuld för händelser där några få i sammanhanget gått över gränsen. Jag har förklarat varför dem gjorde det och då anklagats för att försvara.

Det skrivs många kloka analyser kring det som nu händer i Husby, kopplingarna till alliansens nedmontering av den sociala välfärden. Som Megafonen gång på gång säger är lösningen social upprustning. Tyvärr skrivs det lika mycket skit kring det här där folk vill göra det till en fråga om invandring och där man blundar för samhällets skuld och ansvar.

En av de kloka artiklarna som skrivits om detta: Högern gör sig dum om Husby. Anders Lindberg AB

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s