Från stress till harmoni – en bra lördag! (Lite bajen, kolonilott och grym aktivism i Malmö)

Vaknade i morse med stresskänsla i kroppen och det dröjde ett tag innan jag insåg att jag verkligen inte behövde känna någon stress. Att det var lördag och att jag bestämt mig för att inte jobba alls den här helgen. Och att jag faktiskt kan se tillbaka på veckan och känna att den blev bra och att allt funkade som det skulle. En mycket bra resa till Bryssel, ett värdigt och fint firande av Al Nakba, ett lyckat föredrag och ja, det enda jag önskar att jag hunnit lite längre med är väl möjligen informationsbidragsansökan som skall in till Forum Syd nästa vecka. Men det viktigaste är klart, målen!! Så jag känner mig relativt lugn ändå.

Pernilla, jag och Mia som tillsammans driver bloggen årstakex.se
Pernilla, jag och Mia som tillsammans driver bloggen årstakex.se

Har som jag skrivit tidigare haft viss Bajenabstinens den här veckan då det varit matchfritt, så idag blev det att ta mig till a-lagets träning på Årsta Ip. En av platserna på jorden där jag verkligen trivs, både under perioder av medgång och motgång. Och nu tillsammans med några av mina allra finaste vänner, Mia och Pernilla. Det var många Bajare som tagits sig dit. Pernilla hade med sig kaffe, sojamjölk och Singoallakakor (veganska). Sen drog vi och åt finsushi på Svenska sushiköket i Midsommarkransen. Ja, galet trevligt alltihop faktiskt. Stressen från morgonen var snart som bortblåst och Bajenabstinensen tillfälligt stillad.

Nästa vecka är det TVÅ Bajenmatcher. Tur.

En del kolonilott har det blivit också, flera vänner har nu varit där för första gången och jag hoppas att de hittar tillbaka. Älskar att hänga där, vår lilla oas – och speciellt när kompisar kommer och går, hänger, solar, snackar. Och grillar. Både igår och idag blev det vegokorv på grillen.

Sojakorv på grillen Foto: Axel Sandin
Sojakorv på grillen Foto: Axel Sandin

Nu är det Eurovision Song Contest. I Malmö har aktivister gjort ett fantastiskt bra jobb med utnyttja hela grejen för att lyfta viktiga frågor. Bland annat att uppmana till bojkott av Israel med kampanjen Israel – welcome back when Palestine is free! De stod bland annat på torget i torsdags och sjöng kända schlagers med omgjorda texter. Fångad av en stormvind/Captured by a lovestorm blev Captured in apartheid. Så kreativt och riktigt bra gjort. Kolla här!!

Israel gick inte vidare till finalen, men gissar att de har en jury. Jag vet inte dock. Men om de har det hoppas jag att de inte säger ”Jerusalem, Israels huvudstad” som de gjort många gånger under eurovision. För Jerusalem är INTE Israels huvudstad och det är väldigt politiskt provocerande när de påstår det inför miljoner tittare. Jaja får se hur det blir med det.

Heja Robin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s