Nätverkat i Bryssel

Det blev en kort men intensiv resa till Bryssel den här gången. Jag brukar stanna lite längre annars, men nu ville jag hem till dagens Nakbamanifestation där jag ska hålla ett litet tal (klockan 18 på Sergels Torg). Så det blev bara två dagar, eller ja så bara är det ju inte. Och det blev en bra resa som uppfyllde sitt syfte – att få ny inspiration, nya planer, nätverka och inleda samarbeten och träffa gamla och nya vänner.

Jag var där för att ha möte med ECCP, The European Coordination of Committees and Associations for Palestine (ECCP) som är ett nätverk med NGOs och solidaritetsorganisationer som arbetar med Palestina. Olika motsvarigheter till Palestinagrupperna kan man säga. Representerade på mötet var 17 organisationer från 13 länder; Belgien, UK, Schweiz, Tjeckien, Slovenien, Italien, Tyskland, Sverige, Finland, Frankrike, Finland, Luxenburg och Nederländerna.

Det är väldigt värdefullt att träffas och uppdatera varandra, ge tips och inleda samarbeten. Få ansikten på dem man mailar med. Viktigaste nu tycker jag nog är arbetet för ett förbud av handel med bosättarvaror i EU men också nationellt i de olika länderna.

ECCP funkar som en lobbyorganisation och har bra kontakt med olika ledamöter i EU-parlamentet, gör gemensamma uttalanden ordnar lobbydagar etc.. Men de viktigaste samtalen sker nog ändå runt omkring själva mötet. När vi åker hem fortsätter kontakterna via skype och mail. Nu var det första gången representanter från Finland var med och det var bra att vi fick lite tid att prata. Nästa gång hoppas vi på Norge också.

Bryssel är verkligen en kontrasternas stad. Första gången jag var där såg jag bara stora gigantiska EU-byggnader eller stora katedraler. Nu har jag sett mysigare kvarter som gör att jag börjat gilla staden. Så doftar den choklad också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s