fd Israeliska soldater bryter tystnaden

Representanter för den israeliska organisationen Breaking the Silence är på Sverigeturné. I kväll gästar de ABF-huset i Stockholm där de presenterar sin nya bok Bryt tystnaden!. Medlemmarna i Breaking the Silence är före detta israeliska soldater som vittnar om sin tid i armén, om övergrepp mot palestinier som de tvingats begå eller bevittna.

Dana Golan är en av dem som skall prata ikväll. Hon menar (precis som jag) att trakasserierna mot den palestinska befolkningen är en strategi för att behålla kontrollen över människor, för att göra ockupationen möjlig, år efter år. ”Soldaterna får order om att visa vem som bestämmer och det kan vara genom att komma och söka igenom någons hus på natten..”

Jag har träffat flera av dem som är aktiva i organisationen tidigare, både när de varit på besök här och när jag varit i Israel och Palestina. Det har varit lika intressant att lyssna på deras berättelser varje gång. Starkt. Men också jobbigt. Kolla gärna deras hemsida.

ABF-huset, Sveavägen 41 (t-bana Rådmansgatan) kl 18.00

Se inslaget med Dana Golan från tv4 igår:

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2332157

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s