Grattis på födelsedagen Per Gahrton!!

I går firade mp partiets grundare Per Gahrton som fyller 70-år med mingel och tal på miljöpartiets kansli på Pustergränd. Jag och Henrik Carlborg var där från PGS och överlämnade gratulationer från alla PGS-vänner. Det var en fin tillställning och Per hyllades som han bör. Jag blev tårögd över talen som sammafattade hans enorma betydelse för svensk politik och för många människor.

Hans engagemang är unikt och de kunskaper han besitter är enorma. Bara att han talar ungefär 10 språk flytande och dagligen läser tidningar och hänger med i den politiska debatten i ett stort antal länder!! Jag visste att han skrivit många böcker, men inte SÅÅÅ många som jag nu fick höra. Om svensk politik, EU och inte minst Mellanöstern.

Jag är så glad att ha fått jobba i nära samarbete med Per under hans åtta år som ordförande i Palestinagrupperna. Jag har lärt mig enormt mycket och det är till stor del tack vare honom jag tackade ja till att efterträda honom som ordförande. Han är nämligen väldigt bra på att få folk omkring sig att växa och tro på sig själva, man känner sig sedd och lyssnad på. Jag har många gånger nästan blivit stressad över det förtroende jag fått av honom. Det sa också både Birger Schlaug och Gustaf Fridolin i sina tal. Schlaug sammanfattade det som att han alltid varit schysst. Jag vill skriva under på det. Per har alltid velat lyfta fram andra personer och gärna unga. Han har varit en mentor för mig och är också en god vän. Ett av de starkaste minnena jag har från hans ordförandetid är när jag, Henrik, Per och Ulrika var i Palestina under parlamentsvalet 2006. Det var en väldigt fin och spännande resa där vi också lärde känna varandra.

Talen handlade såklart om allt fantastiskt Per har gjort, men också om allt han gör. För nu är han ordförande för den gröna tankesmedjan Cognito och har massor av projekt på gång. Och engagemanget för Palestina har inte minskat på något sätt.

Grattis Per!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s