Sveriges ja ett steg i rätt riktning..

I dag den 29 november är det FNs dag för internationell solidaritet med det palestinska folket. Det känns därför bra att Palestinafrågan på riktigt är på den politiska dagordningen. Även om jag önskat att det handlade om att kräva ett slut på den Israeliska ockupationen. Nu handlar det mer om symbolfrågor och steg i rätt riktning.

Det känns väldigt bra att Sverige nu beslutat att rösta ja för att uppgradera Palestinas FN-status.

Carl Bildt skriver på sin blogg:

”Vid eftermiddagens omröstning i FN:s generalförsamling i New York om Palestina kommer Sverige att rösta ja till den resolution som tydligt stöder en tvåstatslösning och som ger Palestina status som observatörsstat utan medlemskap”

Som sagt, väldigt skönt att de beslutade sig för det. Jag tycker att det hade varit oerhört pinsamt om Sverige hade röstat nej som det blev i omröstningen om Palestinas UNESCO-medlemskap då Sverige tillhörde de 14 av 173 som sa nej. Samtidigt betyder det här inte att Sverige ansluter sig till de många länder som erkänner Palestina som stat och som förespråkar ett fullt medlemskap i FN.

I tisdags lämnade vi (PGS) över 4000 namn till utrikesdepartementet med kravet att erkänna Palestina. Vi hade ett möte med Charlotte Ozaki Macias och framförde våra ståndpunkter och krav. Hon skulle sedan framföra det till Carl Bildt och Mellanösternavdelningen, och namnlistorna kommer att registreras. Kampanjen tog fart sista veckan och fler namn kommer in hela tiden, även dessa kommer att skickas till ud och registreras.

Bra som sagt, ett steg i rätt riktning..

Namnlistor lämnas över till Charlotte Ozaki Macias på utrikesdepartementet. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s