Bra och viktigt möte med liberala ungdomar

Skjorta av och munkjacka på. Pustar ut. Öppnar tågkontoret igen. Har lyckats skicka in båda uppgifterna till Poppius nu. Inte helt nöjd så klart, men det är jag aldrig. Deadlines brukar jag dock alltid följa. Förut slaviskt, senaste åren har jag lärt mig att alla andra skjuter på dem, så då har jag faktiskt tillåtit mig det ibland. Men inte nu. Det var bara att sätta stopp, blunda och trycka på skicka. Längtar till på tisdag då vi ska diskutera texterna, ska bli kul att få feedback och att läsa de andras.

Jag blev väl mottagen av Liberala ungdomsförbundet Väst, kände mig väldigt välkommen och att de verkligen tyckte det var kul att jag var där och delade med mig av min kunskap och mina perspektiv. Alltid inspirerande att se ungdomar som brinner för att förändra världen – även om jag och de andra föreläsarna stod väldigt långt ifrån varandra gällande det mesta.

Jag var där tidigt, så flera av deltagarna kom och småpratade med mig innan. Några ville säga att alla liberaler inte alls stödjer Israels politik helhjärtat så som många av folkpartiets kända företrädare får det att låta. Flera var emot bombningarna av Gaza och vill verkligen se ett fritt Palestina. Andra känner att de har mycket att lära, vet inte riktigt vad de ska tycka. Sen var det helt klart att några var låsta i sina positioner och i sitt försvar av Israel.

Jag höll mitt föredrag under en timme. Började med att berätta om PGS, lite om hur mitt engagemang började och varför jag engagerat mig just i den här frågan och i Palestinagrupperna. Jag berättade om Israels metoder för att upprätthålla ockupationen – de verktyg de använder för att kontrollera och förtrycka det palestinska folket – om ockupationens vardag. Om de illegala bosättningarna, om vägspärrarna, om apartheidvägarna, om muren, om olika ID-kort och rättigheter och om Gaza. Om mänskliga rättigheter och internationell rätt. Om att det inte finns någon annan metod för att förhindra terrorism än att ge människor sin frihet.

Jag såg att de lyssnade och tog in. Några höll med, några blev provocerade och andra kanske förvirrade. Många frågor var det. Jag hade kunnat stanna en timme till för att svara på frågor.

Tack liberala ungdomsförbundet Väst för inbjudan och för intressant diskussion.

Nu är jag hemma om en halvtimme. Nästan lite overkligt hur snabbt den här dagen har gått. Men viktig har den varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s