Mycket bra av Svenska Kyrkan

Innan jag började jobba på PGS hade jag inte så mycket koll på vad Svenska Kyrkan gjorde utöver den verksamhet man kommer i kontakt med vid jul, dop, bröllop etc.. Jag visste att de var engagerade på olika sätt i världen, men hade som sagt ingen närmare koll. Genom mitt engagemang för Palestina möter jag rätt ofta företrädare för Svenska Kyrkan. Och jag måste säga att min respekt för kyrkan bara har stigit under de här åren. Och jag är väldigt stolt över kyrkans engagemang för en rättvis fred i Mellanöstern.

Jag har vid ett flertal tillfällen träffat svenskar som jobbat i Palestina för Svenska Kyrkan, och några av dem är idoler för mig. De är helt fantastiska med klara analyser av läget och vad som behöver göras. Sen förstår jag att det inte alltid kan få genomslag här hemma.

I dag kom det mycket glädjande nyheter från Svenska Kyrkan.

Kyrkomötet har bland annat beslutat att uppdra till kyrkostyrelsen att:

– fortsätta sina ansträngningar att kräva ett slut på den israeliska ockupationen av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza och i att rekommendera församlingarna att följa uppmaningarna i Kairos Palestina-dokumentet att avbryta investeringar, införa sanktioner och bojkotta företag och produkter från de israeliska bosättningarna på de ockuperade palestinska områdena, Västbanken och Östra Jerusalem samt i att stödja de krafter i Gaza som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter och kräva att den pågående israeliska blockaden av Gazaremsan hävs.
– fortsätta att kräva ett slut på den israeliska ockupationen av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza.
– uppmana den svenska regeringen att verka för att Palestina upptas som fullvärdig medlemsstat i FN.

Läs mer här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s