Mardrömmen fortsätter

Mardrömmen i Gaza fortsätter och på Västbanken slås alla solidaritetsdemonstrationer ner av den israeliska armén. Tre personer har dödats där. I Gaza har dödssiffrorna stigit till långt över hundra och minst tusen skadade. Bombningarna har hållit på hela natten.

Människorättsorganisationer vädjar till omvärlden att agera, men ingenting händer. Några få undantag dock. Bolivia har avbrutit alla diplomatiska förbindelser med Israel. Man önskar att fler länder skulle göra det, länder som är viktiga för Israel. Israels ledare vet ju att de kommer att komma undan även med det här, så konkreta markeringar tror jag skulle göra skillnad.

Jag håller på att jobba med nästa nummer av Palestina Nu som skall handla mycket om BDS. Det är svårt när det här pågår i Gaza och så mycket oplanerat måste göra samtidigt som man går runt med en ständig klump i magen och inte långt till tårar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s