Nyheterna

Väldigt bra att flera svenska medier har journalister på plats i Gaza nu och jag tycker att det sagts och skrivits mycket bra den senaste tiden. MEN flera av inslagen och artiklarna är fortfarande katastrof enligt mig. Fortfarande försöker man framställa detta som en konflikt mellan två jämlika parter, och som att det är Hamas/palestinierna/gazas befolkning som startat det här. Fortfarande lägger man alltså skulden på den ockuperade befolkningen.

Nu tror jag att folk som tittar kan dra egna slutsatser när det först är ett reportage från Gaza som visar hur människor söker efter saknade barn i ruinerna efter att ett bostadshus bombats till grus. Jag tror att det framkommer att Israels militära kapacitet är enorm, medan palestinierna inte har något försvar.

Många är i alla fall jävligt arga, även människor som inte annars är så intresserade av politik eller kan så mycket om den här konflikten. De flesta ser att Israel urskiljningslöst bombar en instängd befolkning, att barn dödas eller traumatiseras för hela livet. Att bostadshus, sjukhus och mediabyggnader attackeras.

Skulle det leda till färre raketer mot Israel? Den ekvaktionen tror jag få får ihop. Stödet för de som skjuter raketerna ökar istället ju värre situationen blir.

Så varför känner sig medierna tvungna att framställa det som att lidandet är lika stort på båda sidor? Varför är regeringen tyst? Varför får blodbadet i Gaza fortgå framför hela världens ögon?

Läs Amira Hass i Haaretz: Israel’s ‘right to self-defense’ – a tremendous propaganda victory

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s