god morgon världen

Har sovit lite bättre i natt, med betoning på lite. Jag bestämde mig för att stänga av datorn och verkligen försöka sova. Jag gör ju bäst nytta för mina palestinska vänner om jag är utvilad och klar i huvudet. MEN hur ska man kunna somna med bilderna från Gaza framför ögonen!?

Jag pratade med många kompisar i telefonen igår, dels några som blivit insatta i den här konflikten och fått upp ögonen på grund av mitt engagemang. En sa att han kände sig väldigt ensam i det här nu, med sina funderingar och oron över vad som händer. Gemensamt för alla var förutom förtvivlan över det som händer, ilska över den skeva nyhetsrapporteringen.

Jag inser att det är väldigt jobbigt för många nu som behöver sitta i olika fika- och lunchrum och diskutera det här med folk som kanske inte är så insatta, som tror på Israel och dess försvarares retorik. Många som varit på plats och har vänner där, men som inte har så många att dela förtvivlan med här hemma. Det kommer att vara en hel del aktiviteter, manifestationer och aktioner nu där folk kan mötas – bästa är att kolla in PGS facebook – http://www.facebook.com/palestinagrupperna

Så när jag känner mig otillräcklig och utmattad så påminner jag mig om att jag är lyckligt lottad som ändå har möjligheten att jobba med det här heltid. Det gör att jag kan bli av med frustrationen lite i alla fall.

Den första statusuppdateringen från Gaza som jag möts av när jag slår på datorn är från Mohammed Omer. Mohammed som varit i Sverige vid flera tillfällen och vi som lyssnat på hans föredrag vet att han varit med om mycket otäcka saker som fotograf ofta i frontlinjen när något hänt.

Han skrev i morse:

”I am 28 years old and last night was the most horrifying night ever. 14 killed and 50 injured since the early morning hours”

Det gör så ont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s