Palestinainsamlingen

Många frågar hur man konkret kan stödja befolkningen i Gaza just nu. Långsiktigt är det ju främst genom den politiska kampen, men ett annat sätt är att stödja PGS samarbetspartner i Gaza, Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP) via Palestinainsamlingen 90 11 57 – 8. Skriv GAZA på inbetalningen.

GCMHP arbetar med mental hälsa och mänskliga rättigheter, bland annat med alla barn som nu traumatiseras. Jag har själv besökt organisationen vid ett flertal tillfällen när jag har varit i Gaza och jag tycker att de är helt fantastiska. Så viktigt att koppla i hop hälsofrågor och mänskliga rättigheter. De arbetar också på ett mycket bra sätt mot alla former av våld.


Pojkar i GCMHP projekt mot våld och mobbing i skola i Gaza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s