Mediabyggnad bombad och barnens skräck

Det blev inte mycket sömn i natt. Jag låg i sängen med Ipaden i handen och varje gång jag tänkte att jag skulle somna kom det ett nytt meddelande från Gaza som gjorde att jag höll mig vaken en stund till. Det är fan inte lätt att sova när man vet att ens vänner genomlider ett helvete.

Det jag har framför mina ögon är alla barnen. Gaza – landet av barn hade en av PGS barnläkare som rubrik på en av deras föreläsningar. Det är så träffande. Första gången jag kom till Gaza och skulle kliva ur bilen, gick det inte för det var barn överallt. Deras skräck känns i hela mig. Fy fan alltså, det är så jävla vidrigt.

I natt bombade Israel från F16-plan och sköt från krigsfartyg över hela Gazaremsan. Gaza är förresten mindre än Haninge kommun. Och där bor alla dessa människor. Bland annat bombades en byggnad, Shorouq building – där både palestinsk och internationell media höll till. Det kom rapporter om skadade journalister som var fast i byggnaden på 14:e våningen och att inga ambulanser kunde ta sig dit. Jag vet att flera journalister skadades, men jag vet inte exakt hur många. Tror två missiler träffade byggnaden, tre sköts men en exploderade inte.

Att medvetet skjuta mot journalister är inte tillåtet någonsin, det är ett brott mot internationell humanitär rätt. Ett i raden av brott som Israel nu begår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s