#GazaUnderAttack

Så faller då bomberna återigen över Gazas instängda befolkning. Med Israels blodiga offensiv (dec 2008-jan2009) i färskt minne fick folk omedelbart panik när Israel igår förklarade sin nya operation Cloud Pillar inledd. Israels F16 plan har släppt över 100 bomber, dödat 15 palestinier varav den yngsta bara 11 månader och en annan sju år. En gravid kvinna finns också bland de dödade. Hundratals har skadats.

Återigen sprids bilder över hela världen av förtvivlade föräldrar med skadade och döda barn i famnen. På Facebook och twitter kan vi höra ropen på hjälp. Vädjan till omvärlden att agera, att stoppa bombningarna, att ställa Israel till svars för sina folkrättsbrott.

Palestinierna har ingen armé och kan inte försvara sig mot de israeliska attackerna från luften och havet. Det har skjutits en del raketer in mot Israel, men det drabbar främst civila och används mot palestinierna. Det är vi som måste stå för motståndet, som måste se till att få ut informationen om vad som händer, om de extremt ojämlika styrkeförhållandena, om Israels brott mot internationell rätt, om morden på civila. Vi måste fortsätta med våra bojkottkampanjer och kräva att våra politiker agerar för sanktioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s