Varm av all solidaritet

Det blev en intensiv helg med mycket känslor. Ilska över att Israel bordade Estelle, sorg över att palestinierna i Gaza som väntade aldrig fick ta emot sina gäster. Glädje och värme över all solidaritet som människor visar när den som mest behövs. Det blev en fin manifestation på Sergels Torg i går.  Jag var en av talarna tillsammans med bland annat Lars Ohly (v), Veronica Palm (s), Anna Nordfjäll, Barnmorskeförbundet och Victoria Strand från Ship to Gaza. Jenny Wrangborg läste en jättefin dikt, så också Amer Sarsour och författaren Jonas Hassen Khemiri läste sina brev till Gaza.

Genomgående i talen var israels nonchalans mot internationell rätt, och att man än en gång satt in tungt beväpnad militär mot fredliga aktivister.

I går kom nästa nyhet om Israels totala nonchalans mot internationella bestämmelser och rättssäkerhet. Dror Feiler som är svensk medborgare sedan många år har skilts från de övriga svenskarna och Israel har bestämt att behandla honom som om han vore israelisk medborgare. Så absurt! Han fördes i går till en rättegångsförhandling och tycks liksom de israeliska passagerarna anklagas för att ”medvetet ha hjälpt fienden”, ”uppviglat till revolt”, ”att ha trotsat förbudet för israeliska medborgare att resa till Gaza”. Detta enligt Ship to Gaza.

UD sa i nyhetsmorgon att de inte fått någon förklaring till det här, eller någon information om vad Dror anklagas för.

Jag har jobbat så länge med den här frågan, men upphör ändå inte att förvånats. Det här är så konstigt och sjukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s