Inspirerande och bra lördag

I dag var det Inspiration världen på ABF-huset i Stockholm. En årligt återkommande tillställning där organisationer och aktivister som arbetar för en mer rättvis värld samlas för bokbord och en hel massa intressanta föredrag. Tidigare gick det under namnet Inspiration Latinamerika, men nu omfattas alltså fler delar av världen. Riktigt trevligt var det i år, liksom alla tidigare år.

PGS hade bokbord med försäljning och en programpunkt: För ett fritt Palestina – Bojkotta Israel där jag talade om BDS – bojkott, desinvestering och sanktioner som metod i arbetet mot ockupationen och för en rättvis fred. Det var en timmes föredrag så jag hann prata en del allmänt om situationen också. Det var en kul och inspirerande publik att prata för, där många var aktivister och engagerade i andra frågor och nu nyfikna på att höra om Palestina. En glad överraskning var att två av mina Bajenkompisar som inte brukar vara med i sådana här sammanhang dök upp utan att jag visste det. Det gjorde mig lite extra nervös, men också peppad. Och som sagt, väldigt glad!

Det blev en riktigt fin lördag. Jag fick göra det jag tycker bäst om, prata inför intresserade om det jag brinner för. Det blev också en del fika på stan, en annan favoritsysselsättning. Och på kvällen mys med tacos och häng hos syrran och hennes familj. Min favoritfamilj.

I morgon ska jag till Lidköping för ännu ett föredrag. Men det berättar jag om i morgon, för jag har en lång tågresa framför mig och då är det bra om jag har något att blogga om. Kanske jag lägger upp delar av dagens föredrag också, det hör inte till vanligheterna men jag hade skrivit ner det innan. När jag bara pratar om Palestina och konflikten, brukar jag bara förbereda med stolpar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s