Bokmässan och skriften

Det var kul på bokmässan!! Som alltid. Jag höll ett tal i kulturtidskriftsmontern om situationen generellt men med extra fokus på utbildning och artiklarna i temaskriften. Sen blev det att mingla runt, nätverka och dela tidningen.

Jag är så glad och stolt över den här skriften. Ska erkänna att jag först tyckte temat kändes svårt och faktiskt lite småtråkigt. Catrin som skrivit alla artiklar som handlar om Israel, tänkte lika. Men inte så länge! Vi behövde inte spåna särskilt länge innan vi insåg att en tidning om utbildning skulle täcka alla perspektiv av konflikten. Att det skulle bli superintressant. Våra kollegor, Yvonne och Johanna sprutade bra idéer och snart var vi superpepp. Och det blev riktigt bra!! Dessutom lärde vi oss massor.

Skriften ger en historisk bild, beskriver hur ockupationen påverkar alla delar av palestiniernas liv. Vi skriver om rasismen i israeliska skolböcker, militärens inflytande på israeliska ungdomar och diskriminering av palestinier inne i Israel. Och vi skriver om problemen i de palestinska skolorna med för stora klasser och för teoretiska lektioner utan utrymme för kreativitet. Sen att vi fått bilder av det israeliska fotokollektivet activestills.org gör enormt mycket för helheten. De är fantastiska!!

Läs gärna inledningsartikeln Skolan formar framtiden och om du sen blir sugen, beställ tidningen från PGS – gratis!

20121004-175138.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s