bästa jobbet!

Sista helgen jag kan fixa med tidningen, på onsdag ska den till tryckeriet. Trodde i mitten på veckan att den var klar, men i slutskedet tillkommer det tusen saker – bilder som skall flyttas, bildtexter som saknas och plötsliga behov av faktarutor. Nu är det klart att den kommer att heta Utbildning under ockupation. Jag tycker att den blir riktigt bra, men nervöst så klart hur den ska tas emot av olika människor.

I dag har jag gjort det som är det allra roligaste i mitt jobb. Jag har varit ute i en gymnasieskola, Östragymnasiet i Skogås, och pratat om Palestina och Palestina-Israelkonflikten.Jag älskar det! Speciellt när det är som i det här fallet möter engagerade och kunniga lärare som brinner för att undervisa. Det smittar av sig på eleverna, de lyssnade, ställde frågor och diskuterade. Från gymnasieelever kommer alltid de klokaste frågorna. Som – men varför gör inte omvärlden något då, EU? FN? Och tyvärr har jag ju inte något svar på det, utan det är ju typ mina eviga frågor också. Men vissa förklaringar har jag ju såklart.

Mitt besök var en del i deras temavecka kring Palestina och Israel, med filmer, föreläsare, diskussioner etc.

Sen blev det lunch på Kafe 44 för andra dagen i rad. Bästa, bästa stället. Billigt, trevligt, gott och veganskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s