Fin kväll i Jerusalem och hej då för nu

Sista kvällen i Palestina blev fin. Jag var hembjuden till Tahas storfamilj för att bryta fastan. Jag blev nästan lite generad, men väldigt rörd när de dukade fram den ena vegetariska eller faktiskt veganska rätten efter den andra. Många var skeptiska till ”min mat” först, men roligt när de väl smakat – då gick allt åt. Eller nästan allt, jag fick ju såklart med mig en påse till frukost.

Sedan satt vi på deras uteplats med en fantastisk utsikt över Jerusalem. En sån där varm sommarkväll/natt som man saknat i Sverige den här sommaren. Jag gillar också när man umgås över generationsgränserna, nu var åldern från 1-60 år. Häftigt också hur bra det går att förstå varandra fast man inte talar samma språk, flera där pratade inte engelska alls och min arabiska är ju så gott som obefintlig även om jag numera kan få fram några ord om jag måste.

Nu förbereder jag mig för hemfärd. Jag var inställd på att tiden skulle gå fort, att jag egentligen hade behövt och velat stanna längre – men det är så mycket att göra på kontoret hemma nu att det här var bästa lösningen att åka en vecka. Men även om jag var beredd, så är det lite smärtsamt varje gång att säga hejdå till Palestina och vännerna här.

Kan konstatera att det varit en jättefin resa med många bra möten. Jag har gjort de intervjuer och reportage som jag planerade.

Nu ska jag snart åka till Israel och träffa Catrin Ormestad i Tel Aviv. Hon jobbar ju på med sina artiklar och reportage, så det blir först och främst fint att ses men också bra att snacka igenom hur vi ligger till med allt.

Ses snart alla vänner där hemma!! Och Palestina, på återseende!

Jerusalem by night

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s