Betlehem och vägen dit

Var igång tidigt i morse då jag hade möte redan klockan 8.00 på UNRWAS/FNs högkvarter i Östra Jerusalem. Chefen för UNRWAS utbildning på Västbanken hade egentligen fullbokat schema när jag ringde för att boka tid, men la in en extra arbetstimme för att möta mig. Väldigt tacksam för det. UNRWA står för United Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the near East och ansvarar för hälsovård, social service och utbildning i de palestinska flyktinglägren. Mycket intressant samtal var det och sista pusselbiten för en helhetsbild av utbildningen här.

Sedan åkte jag till Betlehem där jag bland annat åt en sen frukost, en falafel hos några kristna palestinier som ju inte fastar. Galet god var den.

Den palestinska bussen från Jerusalem till Betlehem stoppades av israeliska soldater på vägen och några fick kliva ur och visa sina ID-handlingar.

Illegal israelisk bosättning utanför Betlehem.

Israel tillåter inte israeler att åka in i de palestinska städerna. Många, framför allt aktivister tar sig ändå in på olika sätt.

Jag tycker om att komma till Betlehem, men det är så himla tragiskt att se hur områden som tidigare varit levande affärsgator med restauranger och butiker nu är helt öde på grund av apartheidmuren.

Jalla jalla muren ska falla!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s