EM, Bajen och Almedalen

Tanto i går

Så har första veckan av semestern passerat. Det är verkligen underbart att vara ledig, eller ja som jag skrivit förut är det inte just ledigheten i sig som är det viktiga för mig, jag har ju engagemang på olika håll även under semestern. Men att kunna dra ner på tempot. Sova tills jag vaknar. Fixa frukost och sitta på min balkong – som har morgonsol – med en kopp kaffe och ett korsord. Sen har det ju varit fotbolls EM, en eller två bra matcher varje dag, det har varit asgrymt. Efter att Sverige åkt ut, höll jag på Tyskland och i finalen på Italien. MEN shit va värda Spanien var att vinna. Kommer att sakna EM helt klart.

Jag har också haft möjligheten att följa Bajens träningar och göra en spelarintervju. Tyvärr är det ganska jobbiga Bajenkänslor nu, efter en kanonstart på säsongen har vi fallit i tabellen och nu gäller det verkligen vinst om vi ska kunna hänga kvar i toppen. I dag spelar vi i Jönköping. Jag åker dit.

I går drog Almedalsveckan igång och många vänner är på plats. Bland annat kommer Ship to Gazas fina fartyg Estelle att glida in i hamnen där i dag, med Niklas Berg ombord bland annat. Sen är Dror Feiler, Mattias Gardell och Victoria Strand ur styrgruppen på plats. Som varje år har PGS såklart övervägt om vi ska delta, men kommit fram till att det blir för dyrt och inte värt för oss. Vi litar till Ship to Gaza och de lite större organisationerna, att Palestina lyfts i olika sammanhang.

I går var det Sverigedemokraternas dag och det kändes väldigt obehagligt att se Jimmie Åkesson och hans partikamrater i strålkastarljuset. Jag gav utlopp för en del av mina känslor kring det på twitter, och sen hade jag halva SD i flödet. Mest förvånad blev jag nog över att så kallade Israelvänner direkt började försvara Sverigedemokraterna. Med semester så hade jag lite tid att debattera också. Inte helt lätt att föra diskussioner på twitter, men ganska kul är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s