midsommar, bajen, regn och #gazaunderattack!

Måndagmorgon och första riktiga dagen på semestern. Regnet öser ner. Lite mysigt är det, men det tvingar mig att ställa in alla planer. Som att gå och kolla in Bajens träning på Årsta IP. Något som annars verkligen får mig att känna att jag är ledig. Men kanske lika bra det. Vi förlorade i går mot serieledarna och det känns riktigt tungt, som att vi inte kommer att ha en chans att hänga med i toppen.

Har i alla fall haft en jättefin start på ledigheten, med mysigt midsommarfirande på Ingarö och häng med sköna vänner.

Från Palestina kommer (som alltid) oroande rapporter. Något mer oroande än vanligt för tillfället. Israeliska armén har under flera dagar bombat från helikoptrar och F16-plan och flera döda har rapporterats, däribland barn. En pojke dödades när han var ute och spelade fotboll och en kille när han åkte motorcykel. Det går att följa händelseutvecklingen på twitter – sök på #GazaUnderAttack. Israel ägnar sig återigen åt kollektiv bestraffning som är ett brott mot internationell rätt. Ingen kan freda sig från bomberna och i Gaza är 80 procent av befolkningen under 18 år. Och det värsta av allt, hela befolkningen är instängd på en mycket liten yta. Israel hävdar att bombattackerna är ett svar på att raketer skjutits in i Israel från Gaza. Men man får inte svara med folkrättsbrott och attacker mot civila från militära bombplan.

Jag kommer naturligtvis att följa vad som händer.

Regn, kan det betyda stanna i soffan framför tvn?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s