att inte vara ensamma

Nillin Foto: Anna Wester

När jag åkte till Palestina första gången 2001 tackade alla vi mötte oss för att vi var där och sa att det kändes bra för dem att veta att vi skulle berätta om vad vi sett när vi kom hem. Omvärldens tystnad kunde inte tolkas på annat sätt än att folk inte visste vad som pågick.

I dag är omvärldens makthavare fortfarande tysta. Men tack vare att många fler reser ner  och framför allt tack vare internet och sociala medier, vet palestinierna att solidariteten med dem är stark och omfattande över hela världen. Ingen kan i dag säga att man inte vet vad som pågår. Man kan välja att blunda, men då är det ett eget val.

I natt lade min vän Saeed från Nillin på Västbanken upp den här statusen på sin Facebook:

the israeli occupation soldiers are invadiong the village of Ni’lin right now!
surrounding it from the eastern side and the southern side in the fields, more than 200 soldier

Tidigt i morse den här:

the soldiers left the village before a little while, i need to get some rest cuz we all didn’t sleep all this night, then will update you all with the video and pictures from the invasion of today with a full report.it was so creazy, they shoot live bullets at us+ tear gas grenades at the houses and sound grnades, destroyed furnitures of more than 7 houses arresting 5 people and a very hard clashes began later.

i really didnt sleep well since 2 days and i need to get rest before the next demo against the segregation wall, thanks to all our friends who kept an eye on our updates and shared and spreaded the word and prayed for us 🙂 🙂

we are all very sure we are not alone anymore in Ni’lin, because we have been alone for a long time (3 years) there fore we are getting much much stronger

Nu packar jag väskan för att dra till Sjöviksseminariet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s