Rött kort till Israelisk apartheid

Full fart på jobbet, mycket att fixa med inför Sjöviksseminariet i helgen. Som för övrigt kommer att bli grymt. Har köpt tågbiljetter nu och i dag kommer första gästen från Palestina till Stockholm.

Jag hade en fantastisk helg. Som jag berättat tidigare så hade Bajen Fans chartrat ett helt SJ-tåg till Degerfors med nästan 1 000 supportrar ombord. Jag förstod inte riktigt hur många vi verkligen var, förrän jag kom till t-centralen på lördagsmorgonen. Det blev en så himla kul resa. Jag blir alldeles varm när jag tänker på den. Ett helt tåg med bara grönvita vänner – och från så många olika grupper och håll och kanter. Att gå genom alla 11 vagnar var som att gå genom olika världar, från sponsorvagnen, till familjevagnen till ultrasvagnen där det var fullt ös med discokula i taket. Väl på plats var det också hur fint som helst och så VANN vi. Underbart och magiskt helt enkelt.

Jag tänker mycket på den palestinska fotbollsspelaren Mahmoud Sarsak som fortsätter sin hungerstrejk och är mycket illa däran. Jag blir så arg att jag kokar när jag tänker på att en palestinsk landslagsman sitter fängslad sedan tre år utan anklagelser eller rättegång och att Israel gör det omöjligt på så många sätt för palestinierna att kunna ha ett fungerande landslag, eller en fotbollsliga för den delen heller, samtidigt som Israel skall vara värd för U21-EM 2013. Israel hindrar fotbollsspelare från att resa inom Palestina (speciellt från Gaza till Västbanken) och fotbollsarenor har bombats sönder.

Det pågår en kampanj för att protestera mot att Israel får vara värd för U21-EM samtidigt som de bryter mot internationell rätt och mänskliga rättigheter och hindrar palestinierna från att spela fotboll. Red Card Israeli Apartheid – Palestinian sports groups challenge UEFA on Israeli hosting of 2013 Under-21 tournament

Intervju med Mahmoud Sarsaks familj:

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s