blommor, ockupation och helg mitt i veckan

Så fint när trädgården går i lila. Det gör den nu.

Det känns som måndag i dag, har blivit påmind flera gånger om att så inte är fallet. Bland annat när jag insåg att vi fortfarande hade kaffevecka här på kontoret. Viktiga grejer. Nationaldagen är helt ointressant för mig, men det var väldigt skönt att få en röd dag mitt i veckan. Och jag var helt ledig och det var underbart. Åkte till kolonilotten ganska sent och körde ett hårt pass där med rensning och trimning av gräsmattan. Hade sällskap och bra hjälp så det var trevligt. Fantastiskt fin kväll blev det, med sol långt in på kvällen.

Började morgonen på jobbet med att läsa nyheter från Palestina och Israel. Så mycket skit som händer dag ut och dag in. Tankarna går till mina vänner och deras kollegor på Frihetsteatern som fortsatt utsätts för trakasserier från den israeliska armén. I går arresterades teaterns konstnärliga ledare Nabil Al-Raee.

Jonatan Stanczak, Managing Director of The Freedom Theatre: ”I live on the floor above Nabil and when I heard what was happening I tried to go down to talk to the soldiers because I speak Hebrew. The house was surrounded by masked Israeli soldiers and three of them immediately pointed their weapons at me and pushed me back into the house.”

Jonatan Stanczak continues: ”I don’t understand why they do this after they know they could simply have made a phone call to Nabil and he would have come to answer any questions or concerns that they might have. Since this has happened so many times in the past, I can’t interpret it as anything else than an ongoing harassment of the employees of The Freedom Theatre and their families by the Israeli army.”

Läs hela pressmeddelandet från Frihetsteatern

Läser också om den palestinska landslagsspelaren i fotboll, 25-åriga Mahmoud Sarsak som är döende i israeliskt fängelse där han hungerstrejkar för sin frihet. 80 dagar har han hungerstrejken pågått. Han har suttit fängslad i tre år utan rättegång, utan att veta vad han anklagas för och utan att ha fått träffa sin familj. Människorättsorganisationer vädjar nu för honom. Läs mer.

Jag har under åren lärt mig att handskas med sådana här jobbiga saker och samtidigt kunna vara glad och uppskatta att jag har det bra och njuta av det som är positivt runt omkring mig. Där har jag lärt mig mycket av mina palestinska vänner. Att skratta när det ges tillfälle och inte vara rädd för att gråta heller.

I dag ser jag fram emot att gratulera mitt äldsta syskonbarn som tar studenten. Uffe blir färdig elektriker och jag är oerhört stolt över honom. Det ska blir fint att få fira honom!!

Sen längtar jag till lördag – ja, shit vad jag längtar. Då fyller vi ett helt jävla tåg med Hammarbyare och åker till Degerfors för att kolla match.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s